Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Bilim adamları duyguların bedendeki etkilerini haritalandırdı
- Seher Alp
- 21 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Duygular, yaşadığımız her anın ruhsal bir yansımasıdır ve vücutta çeşitli etkiler yarattığı bilinen bir gerçek.…
Ata Sağlık Hastanesi’nde Gece Çocuk Polikliniği Hizmeti Başladı
- Seher Alp
- 21 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Özel Ata Sağlık Hastanesi Genel Müdürü Dr. Göksel Ensari yeni hizmetleri Gece Çocuk Polikliniği hakkında…
Yenidoğan Çetesi duruşmasında ne oldu? 18 Kasım Yenidoğan Çetesi davası son gelişmeler!
- Seher Alp
- 21 Kasım 2024
- 2 min
- 0
İstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları…